Poro Mustafa Uludag ziyaretci
Üyelik: 01 Ekim 2003
Durum Online: Online Mesaj: -2224
|
Gönderildi: 20 Eylül 2006 - 15:58 | IP Kayıtlı
|
|
|
Sevgili okurlarim Kahvaltida tamaginizin zevki ile zeytin yemek için nelere dikkat edilmelidir.Bi kere satin alirken Gemlik kivircik zeytini alin,yada sele,yada gemlik salamura ilk dikkat edecegimiz parlak siyahliktan kaçinin.Zeytin hafif kahverengiye kaçan rengiyle hafif kivircik olmasina dikkat edin.Kesin gemlik zeytini olup olmadigini saticisindan ögrendikten sonra marketten aldiginiz gibi kapali kaba koyun yada kavanoza,asla hava almasin.Sofraya servis yaparken asla yikamayin ve yaglamayin kendisi zaten yaglidir.Su degdiginde kulp çukurlarindan mantarlasma yapar ve bozulur.Zeytini mümkünse tenekede suyu ile alin yiyeceginiz kadar sofraniza koyun artan olursa geri tenekeye koyun.Zeytinin tadini ve lezzetini bozan su ve diger katkilardir.Birakin ramazanda dogal zeytini yikamadan tenekeden suyundan çikarildigi gibi sofralariniza servis edin.Bir zeytin üreticisi olarak tavsiyem budur afiyet olsun.
|