Muaz_87 admin
Durum Online: Offline Mesaj: 76
|
Gönderildi: 19 Eylül 2005 - 20:01 | IP Kayıtlı
|
|
|
VALILIK MAKAMINA AMASYA
Ben Akyazi Köyü Sakinlerinden olup halen asagidaki adresimde ikamet ediyorum.Tatil için her yil köye gelip doganin güzelliklerinden faydalanarak ailece güzel günler geçiriyoruz.Köyümüz son on yilda özellikle emeklilerin yerlesmek için tercih ettikleri bir mekan oldu ve olmaya da devam ediyor.Öyle saniyorum ki bes on sene içinde köyümüz su anki nüfusunu ikiye katlayacak ve tatil köyü olacaktir.Doganin bize verdigi güzellikleri tercih ederek köyümüze yerlesmek için sabirsizlikla emekli olacagimiz günleri bekliyoruz ancak önümüzde büyük bir tehdit var oda doga düsmanlari.Köyümüzün dogal güzelliklerini tahrip eden birkaç tas ocagi sahibi ne yazik ki yollarimizi da tahrip ettiler.Bu gün Akyazi Amasya –Akyazi Zile yollari isti hap üzeri yük atan Tas ocaklari sahiplerine ait kamyonlardir. Köyümüz içinden de zaman, zaman geçen bu agir tonajli kamyonlarin gelisi güzel yükledikleri taslar, çocuklarimizin hayatini da tehdit ediyor.Akyazi dan sanayi bölgelerine kadar intikal eden istihap hakkindan fazla tonajli kamyonlar zaman, zaman kazalarda yaparak milli ekonomiye cana ve mala zarar vermektedirler.Hemen köyün üzerinde kamyondan kayip düsen kaya kütlesi buna bir örnektir ve halen vatandasin tarlasinda durmaktadir.Ocaklarin gelisi güzel tas nakletmelerinden dolayi köy halki ve trafikte seyir eden vatandaslar tedirgindir.
Beni m sahsimin sikayet etmek istedigi konu sudur.Akyazi köyü Culali kayasi mevkiinde halen faaliyette bulunan tas ocagi sahiplerinin ekte fotografini da sundugum yuvarlak top tasin parçalanmasi ve culali kayanin dogal tas oyma kus yuvalarinin tahrip edilmesidir.Yuvarlak tas, incelendiginde mitolojik bir degeri anlasilacaktir.20 metre çapinda yerden 8 metre yükseklikteki bu dogal güzellikteki tasin kirilmasini sadece ve sadece define aramaciligina yorumluyorum.Ayrica Culali kaya yerel ismi ve anlami nesli tükenmekte olan kaya güvercinin adidir.Tas ocaginda meydana gelen patlamalardan kuslar ürkmekte ve iskan yerlerini degistirmektedirler.Binlerce türde yasayan kus çesidi burada yürütülen tas ocagi faaliyeti nedeniyle yerlerini degistirmekte yada yok olma tehlikesiyle karsi karsiya kalmaktadir.
Maka minizdan söz konusu sikayetimin inceletilerek gerekli islemin yapilmasini arz ederim. 09.09.2005
Mustafa ULUDAG
Adres: Lütfi Koker Bulvari No 1, Daire 3 - KAHRAMANMARAS
E-Mail:poro@uludag.net
Gsm:0505 218 86 46
Bilgi:www.akyazim.com
Düzenleyen Muaz_87 Tarih: 30 Aralik 1899 - 00:00
|