:
Yemek Tarifleri
Konu Konu: Muhlama Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Muaz_87
admin
admin
Simge

Üyelik: 01 Ekim 2003
Ülke: Turkey
Durum Online: Offline
Mesaj: 76
Gönderildi: 15 Ocak 2005 - 10:08 | IP Kayıtlı Alıntı Muaz_87

MUHLAMA

Malzemeler: Üç tahta kasigi misir unu, üç kasik tereyagi, bir kase tel veren peynir, Ilik SU ve tuz.

Yapilisi: Bakir bir tavada tereyagi eritilir. Misir unu konulup penbeles inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanir. HafIf ateste karistirilarak yagini üzerine verinceye kadar pisirilir. Muhlama tel veren peynirle yapilabilecegi gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapilabilir. Peynir ve minci sade olarak da yagda pisirilebilir. (Buna pisirmek yerine isitmak demek daha dogru olur). Yagda sade olarak pisirilen peynire peynir muhlamasi, yagda sade olarak pisirilen minciye de minci muhlamasi denir. Hemsin yöresinde bir miktar kaymak alinarak tavaya konur, ates üzerinde kaynatilir, içerisine yavas yavas misir unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince dogranmis köy peyniri konmak suretiyle sicak olarak servis yapilir. Bu muhlama sekline adi geçen yöremizde "kaymak muhlamasi' denmektedir


(Poro) Mustafa Uludag
Sayfa Başı Göster Muaz_87's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır Muaz_87 Git Muaz_87's Ana Sayfa
 

  Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Sayfa yükleme süresi: 0.1099 saniye.